Feminiinisen energian vaaliminen

18.07.2022

Meissä kaikissa ihmisissä on sukupuolesta riippumatta sekä feminiininen että maskuliininen energia, yin ja yang, shakti ja shiva. Näiden energioiden tasapaino, sopusointu ja eheys luo kokonaisuuden. Kumpikin energia on yhtä arvokas niin yksilöissä kuin ihmissuhteissakin. 

Meissä kaikissa ihmisissä on sukupuolesta riippumatta sekä feminiininen että maskuliininen energia, yin ja yang, shakti ja shiva. Näiden energioiden tasapaino, sopusointu ja eheys luo kokonaisuuden. Kumpikin energia on yhtä arvokas niin yksilöissä kuin ihmissuhteissakin. 

Kun feminiinienergia on tukahtunutta ja haavoittunutta se voi ilmetä ylikiltteytenä, hyväksynnän hakemisena, alistumisena, aitojen tunteiden tukahduttamisena, tunneräjähtelynä, uhriutumisena, ilottomuutena ja passiivisuutena.  Tasapainoinen ja ehyt feminiininen energia on taas hyvin kehossa olevaa, vastaanottavaa, avointa, aistivaa, tuntevaa, virtaavaa, itseään ilmaisevaa, elämänvoimaista, lepäävää, intuitiivista ja luovaa.

Pystyäkseen olla enemmän omassa eheässä feminiinissä energiassa, tarvitaan tueksi oma eheä maskuliininen energia. Eheä maskuliininen energia suojaa ja turvaa, on itsevarma, selkeä ja tuomitsematon, tukee, tekee tilaa ja toimii. Haavoittunut maskuliininen energia on alistavaa, kontrolloivaa, puskevaa, täydellisyyttä tavoittelevaa, yliajattelevaa, ei salli lepoa ja pelkää epäonnistumista. 

No, nämä olivat vain pintaraapaisuja ja yleistyksiä laajaan ja monitasoiseen aihealueeseen. Joka tapauksessa, halusin nyt hieman kirjoittaa yksinkertaisia vinkkejä, millaisilla tavoilla käytännössä voi vaalia omaa feminiinistä energiaansa ja olemustaan päivittäisessä elämässään. 

Tunteiden vapaa virtaaminen. Kaikkien tunteiden huomaaminen, salliminen ja tunteminen. Kaikki tunteet ovat yhtä arvokkaita, tuovat jotain viestiä ja ennen kaikkea kuuluvat inhimilliseen elämään. 

Läsnäolo kehossa. Anna hengityksen virrata vapaasti omaan luonnolliseen tahtiinsa. Ole lempeä ja armollinen kehollesi. Arvosta kehoasi, nauti kehostasi. Kosketa sitä arvostavasti, hellästi. Hoivaa kehoasi. Mitä se kaipaa juuri nyt? Kenties lepoa, rentoutumista, liikettä, kosketusta, lämpöä, ravitsevaa ruokaa, omaa tilaa...  

Aistiminen kaikilla aisteilla. Maistele, haistele, tunnustele, kuuntele, katso, vaistoa, aisti... Ravitse kaikkia aistejasi. Paastoa tai mahdollisuuksien mukaan poista liialliset tai häiritsevät aistiärsykkeet elämästäsi.

Liikuta kehoasi, ravistele, hypi, tanssi, venyttele, kiskottele. Anna lantiosi liikkua vapaasti. Feminiinisen voiman keskus sijaitsee lantiossa.

Päästä äänesi vapaaksi. Hymise, huokaile, karju, hyräile, puhu, laula... Anna äänen vapauttaa tunnetta.

Kauneuden vaaliminen. Mikä on sinulle kaunista? Näe kauneus ympärilläsi, itsessäsi, toisissa, luonnossa. Vaali kauneutta, anna sen lisääntyä, nauti siitä.

Luovuuden vapauttaminen. Kaikki olemme luovia olentoja, ei ole olemassa sääntöjä luovuudelle. Anna luovan voiman pulputa vapaasti, tee asiat omalla tavallasi, sovella, kokeile, ihmettele, seuraa sisäisen äänesi kuiskauksia, heittäydy, hassuttele, naura, leiki, anna palaa, ylläty uudenlaisista tuloksista, kiitä itseäsi rohkeudesta. 

Ole yhteydessä luontoon, maahan. Tahdistu luonnon rytmeihin, luontosi rytmeihin. Ammenna voimaa ja tasapainoa luonnosta.